<3

Jag lyssnade på mitt hjärta & valde därefter .
Och jag gjorde mitt livs bästa val !


Tips

Sitter nu hemma hos Jonta & lanar med han , Sonny & Yasmine . Satt nyss & laddade ner en massa nya låtar .. Skönt !
Men man hittar massa låtar på YouTube , som inte finns nån annanstans . Sånt är ganska irriterande . Men ett svar finns på den frågan !
Det är bara att rippa musiken direkt från Youtube ! Ladda ner något som heter Cucusoft YouTube Mate , efter det rippar du musikvideon , sen konverterar du det till en mp3-fil ! Och vips , så hade du din låt där ! :)

Ett till litet tips är att uppe i URL fältet skriva &fmt=18 efter själva länken . Det ger bättre kvalité på låten ! :) Och om du valt svenska YouTube , så ändra http://se.youtube .... till http://www.youtube .. Annars går det inte .

Öppna bara Cucusoft , skriv &fmt=18 , sedan ctrl + c , sen dyker det upp en liten ruta i YouTube maten :)

Inge mer krångel med nedladdningsprogram & torrents ! :) Lycka till !

Svenska B, renässans och klassicism

Jag antar att jag inte är den enda som just nu läser Svenska B & håller på med renässansen och medeltidssvenska .
Jag har kört fast riktigt ordentligt , men ska försöka lösa det ändå . Jag har googlat på denna uppgift på hundra olika vis , men bara hittat ett , (ETT!) alternativ som passar med det jag ville ha . Länken hjälpte mig dock inte alls .

Därför ska jag nu skriva om uppgiften , som kanske kan vara till hjälp till någon annan senare .

Uppgiften handlar om att tolka en dikt som är skriven av Christina Regina von Birchenbaum (?) (de enda alternativen på internet, skickar mig till att hon är finländsk?)
Dikten lyder iallafall:


Fämhundrat mill at sträckia
mig tycktes mödha ring,
I sorg och troo iagh söckte
min hiärtans kiära mann,
min sorg thet fast föröckte,
iag söckte och intet fan.


(/Maken har fallit i strid och tre års äktenskap är till ända. Tre barn hann Christina Regina föda. Nu, nitton år senare, är två döda och dottern lever, eventuellt, i ett annat land. /)


Näst Gudh, min tröst iag hadhe,
hoos tig min dotter kiär,
nu ästu migh beröffwat,
utöwer siö och sandh,
Gudh tröste mig bedröffwat,
och tig i fierran landh.


Dikten är inte lätt alls att tolka, om man inte är insatt i äldre svenska & de nordiska språken.
Min tolkning:

Femhundra mil i sträck,
Min ansträngning tycktes vara obetydlig,
Driven av sorg och tro sökte jag
Efter mitt hjärtas kära man.
Min sorg gjorde mig tokig
Jag sökte och sökte, men inget fann .


Näst efter Gud, min tröst jag hade,
hos dig min dotter kär
som nu också äro mig berövad
nånstans utöver sjö och sand.
Gud trösta mig som är bedrövad,
Och dig min dotter uti fjärran land.

Jag har inte en aning om ifall min tolkning stämmer , men det kanske får er på spåret iallafall . Lycka till !


...

Jag vet inte om det känns bättre , men jag antar att det ska göra det ? Vi är iallafall inte osams .
Men detta dilemma drar mig till vansinne snart . Jag är så kluven så jag vet varken ut eller in . Ibland vill jag bara sjunka genom jorden .

God natt .

Tredje gången gillt .

Har haft en helt underbar helg . Har slappat som fasiken hemma hos Yasmine & Sonny . Har spelat så mycket tv-spel så jag har ont i tummen :p Var dock iväg & jobbade en sväng på lördagen , som vanligt ..
Natten i natt , kändes som en hel evighet efter samtalet klockan fyra . Men nu var det tredje gången gillt . Nu får du stå ditt kast . Hoppas det känns bra , för det här var ditt val .

Dagen idag har vart lång . Klev upp strax före åtta , sen bar det av till Örebro . Jag & Alexander skulle riva ner ett kök hemma hos nån .. Jättetrevliga människor , & världens sötaste dotter ! Ibland önskar jag också att jag hade barn .. Men det får vänta . Mkt annat som ska fixas innan :D

Nu verkar det bli krångel inför nästa vecka .. Hoppas helgen löser sig iallafall .. :)

Vändning

Nu kom en ren vändning . Jag vet inte vad som hände ? Var det vädret ? Det blev ljusare , sen blev allt lättare för mig på samma gång . Att Dennis hörde av sig satte ett stort plus på tillvaron ! Vi har inte pratat med varandra på nästan tio år . Tror det är 8 nu i sommar ? Det måste vara nå sånt .. Ska hem & kolla i albumen hemma hos mamma när hon kmr hem från Thailand ..
Du framstår som en komplett idiot när du håller på så här . Du sårar bara dig själv . Du gjorde ett val som du inte mår bra av . Du fick så många chanser . Men nu är det fan min tur att köra över dig lite . WITH PLEASURE !

Nu sitter jag hemma hos Yasmine . Hon är inne i duschen nu .. Sen ska vi bunkra upp för en tv-spelskväll här hemma . Det blir mysigt :) Andre , Jonta & Sonny joinar ju oss också , plus de andra tre , som redan har intagit sina platser :)

Kollade almanackan idag också , såg att vi inte har påsklov förrän vecka 16 . Det kändes surt . Menmen ..

Örebro nästa vecka ? :)

En till ..

En till låt av Micke . Helt ny & helt underbart bra ! Lyssna & njut :D


Fint väder !

Så .. Nu sitter jag i Smedjebacken iallafall .
Åkte ut hit igår . Jag & Emil kollade på tv , några filmer , snackade lite skit & brottades lite . Emil var på sånt rethumör igår , men det var bara roligt :) Hihi ..
Nu har jag precis ätit pannkakor . Mums ! :D Ska strax ut på en promenad med Carina & Snobben i detta underbara väder ! Nu önskar man bara att all denna snö ska försvinna ! :)

Är dock jävligt avis på mamma som är i Thailand .. Men det planeras en kryssning snart . Yasmine & jag är på hugget ! :D

Poker

Igår efter jobbet bubbade vi in stolar & pokerbord i min nästan tomma lägenhet & satt där hela kvällen / natten och spelade .
Jag,  Emil , Nordde , Johan , Alex , Rickard , Anon och Micke :) I turneringen slutade jag femma , inte så jäkla bra , & i cashgamet förlorade jag mina småkronor på en gång . Men kul hade vi , det var huvudsaken :) Tack grabbar för en helkul kväll !

Pratade en hel del med Johanna igår , som var lite på lyset , men det gör inget . Lovade iaf att komma & hälsa på henne & Wilma nu i veckan . Äta glass , maränger & kolasås , & Wilmas negerbollar :) Det ska bli mys ! Wilma , sötare unge finns inte <3
Men hur sjutton ska jag förklara för en fyra år gammal unge att det har tagit slut mellan mig & hennes morbror ?

Idag blir det en lugn dag . Var meningen att jag skulle åkt ut till Emil idag , men orkar inte knata ner till busstationen , så jag stannar nog hemma & glor på en film istället .. Skönt det med ibland .

Hoppas alla där ute njuter av det fina vädret vi har nu . Jag bara njuter av att se snön smälta & höra fåglarna kvittra , tjoho ! :D

:)

Lär göra lite reklam för min vän Micke . Här är hans låt , tillsammans med Sebban . Min framtid :)Tappert försök

Gjorde ett tappert försök att sluta röka igår . Det gick ju åt pipsvängen . Men vad fan hade jag trott ? Varför sluta med något som man njuter av , som ger livet en extra njutning ? Egentligen ? Jag slutar när jag verkligen bestämt mig för det .. Punkt slut .

Var in till floristen idag , & prästkragar går tydligen inte att köpa lösa . Inte den här årstiden iallafall . Så jag sket i blommorna totalt & tog mig en låååångpromenad istället . Rätt skönt , förutom att det började snöa .
Så trött , trött på den här vintern nu , så det finns inte ord . Att det inte bara kan bli sommar , så man kan bli lite mer positiv & lite piggare ?

Pep-talk idag , med helt rätt människa . Det var verkligen värt promenaden dit vill jag lova !

Nej , nu lär jag kila igen . Ska inte slösa dyrbar tid . Det har jag gjort för mycket i mina dagar :)

Så nära att ge upp

Varför är inte livet enkelt ?
Varför ska jag få ta allt skit ? Kan någon svara mig på det ? Är det för att jag är tillräckligt stark för att klara av den här skiten ? Men helt ärligt .. Jag är fan inte så jävla stark längre .. Jag vet inte hur mycket jag orkar stå emot , hur mycket skit jag ska bära på mina axlar , innan jag faller ihop .
Det går bara utför , & det är inte bara en grej . Det är tamejfan allt . Det är inte bara Emil , det är allt ..

Jag vet inte ens om jag ser något ljus längre , vart finns det ?
Jag vet att jag måste klara mig igenom skolan , men hur enkelt är det , när allt annat runt omkring en också tynger ner en ? Skolan drabbas , även om den inte borde . Jag har svårt att sova , funderar för mycket . Tänker på allt . Drömmer . Men vart kommer man på det ? Man mår bara sämre .

Jag vet att det inte bara är jag som mår dåligt . Många runt om mig gör det också , & jag stöttar dem & ger dem råd .. Men varför i helvete är det så svårt att följa sina egna råd ? Hur enkelt vore inte det då ?  Man är ju klok egentligen , men kärleken är något jag aldrig kommer förstå mig på . Aldrig .

En ros ? Nej , just ja , en prästkrage .

Jaha ?

Jag trodde jag blev lycklig där ett tag . Men nu då ?
Var det bara tomma ord ? Du sa nej , jag älskar verkligen dig . Ska jag verkligen tro på det ? Visa det isf !
Jag älskar dig , det gör jag verkligen . Jag har insett att det är just dig jag vill leva resten av mitt liv med . Om det så skulle vara från idag . Det är dig jag vill ha som far till mina barn , det är just dig jag vill stå med vid altaret .
Vi har delat så mycket , men det finns så mycket mer kvar .
Jag vill inte pressa dig , du lär känna efter själv . Men jag blir lika ledsen varje gång . Och det vet du .

Jag älskar ju för fan dig !!!!

RSS 2.0